maandag, juni 30, 2008

Verhuisklusje


De wederopbouw van het verwoeste World Trade Center in New York gaat waarschijnlijk veel langer duren dan verwacht. En de kosten vallen stukken hoger uit dan was aangenomen.

Volgens The Wall Street Journal komt de bouw van het nieuwe WTC-complex niet af voor 2015 en kunnen de kosten tot 3 miljard dollar hoger uitvallen dan de 15 miljard dollar waarvan tot dusver werd uitgegaan.

Dat is een bittere pil voor WTC-eigenaar Larry Silverstein of Pullerstein, zoals de complotters hem liefdevol noemden. Die gaan er nog altijd van uit dat Silverstein - als Jood - op de hoogte was van de aanslagen en in de zomer van 2001 nog snel even een terroristenverzekering afsloot zodat hij na 9/11 met verzekeringsgeld de door asbest waardeloos geworden WTC torens kon vervangen. Als gezegd: Complotters hebben nooit veel begrepen van de verzekeringen en financiering rond het WTC en nog minder van de huurconstructie. De ware toedracht lees je nog een keer hier.

Maar kijk niet raar op als je op vage complotsites weer eens leest dat Pullerstein stinkend rijk is geworden van de aanslagen.

Nog meer 9/11-fun: Kleintje Muurkrant bericht over de dansende Israëliërs die na de aanslagen op de WTC torens op het dak van hun wagen stonden te hossen. Ze waren van de in New Jersey gevestigde verhuisfirma Urban Moving Systems, wat natuurlijk gewoon een frontfirma was van de Mossad, aldus Kleintje, zonder de bron te noemen. "Maar nu blijkt dat Urban Moving Systems in 2001 een bedragje van 498.750 dollar heeft ontvangen van de Amerikaanse overheid. Dat moet een flink verhuisklusje zijn geweest. Daarnaast ontving de baas van het spul Dominik Suter ook nog uit onbekende Amerikaanse bron een toetje van 166.250 dollar. Oftewel een ruime 6,5 ton."

6,5 ton voor een dansje op een verhuiswagen? You gotta be kidding!

De interesse voor de dansende Israëliërs kwam door een foutieve berichtgeving van The New York Times, die suggereerde dat de mannen al voor de aanslagen aan het filmen en fotograferen waren. Dat bleek later weer niet te kloppen, maar complotters klampen zich meteen vast aan zo'n foutief bericht om het vervolgens nooit meer los te laten. De Israëliërs stonden volgens eigen zeggen te dansen omdat ze de complicaties van de aanslagen maar al te goed begrepen. Niet echt smaakvol, en door sommigen later vergoelijkt als "jeugdige onbezonnenheid".

Maar 'ondanks' de zogenaamde financiering door de Amerikaanse overheid, werden de vijf Israëliërs wel gewoon gearresteerd, en maanden vastgehouden op verdenking van medeplichtigheid. De Mossad-connectie is, in tegenstelling tot wat links en rechts is beweerd, nooit aangetoond. Sowieso bestond er beleid ten aanzien van in de VS verblijvende Mossad-agenten. En Mossad agenten die de aandacht trekken door op een wagen te hossen? Klinkt ook niet geloofwaardig.

En waar komt die 498.750 dollar vandaan? Van deze site. Geen betaling, maar een lening door de (federale) Small Business Association: een van de vele trouwens. Ingewikkeld weer, zo'n betaling over vele schijven, en dat voor...ja, wat eigenlijk? De duckwalk op een verhuiswagen? Chuck Berry had het voor minder gedaan.

Labels: , ,

zondag, juni 29, 2008

Kat



Micha Kat, onlangs door de Telegraaf voortijdig als correspondent aan de kant geschoven wegens een pisincident uit het verre verleden, heeft zich helemaal op Joris D. gestort. De hoge justitiebobo die volgens Kat en aanhang (waaronder de onvermoeibare Inanna) zo snel mogelijk moet hangen wegens vermeende pedofilie.

De affaire D. is helaas geen abc'tje, want het tot dusverre aangevoerde bewijsmateriaal is nogal mager of komt uit verdachte hoek, namelijk van of via criminelen die dankzij D. levenslang hebben gekregen. Het zwartmaken of intimideren van justitieambtenaren is niets nieuws.

Het is echter ook geen zaak die helemaal genegeerd kan worden, dus is het tamelijk moedig van De Telegraaf geweest om onlangs een artikel aan D. te wijden, maar wel met het voorbehoud dat de affaire wel eens een ‘doelbewuste beschadiging vanuit de onderwereld’ zou kunnen zijn. Dat vond Kat natuurlijk te schandalig voor woorden in het licht van wat hij 'de vele feiten rond D." noemt.

Het probleem is dat Kat D. zo graag achter de tralies wil hebben dat zijn journalistieke objectiviteit ver te zoeken is. Of vreselijke blunders begaat. Kat leek namelijk heel even een smoking gun te hebben: hij meende de stem van Joris te horen in een opname van AVRO's Netwerk en heeft D. vervolgens thuis gebeld in Den Haag. En voila, een match, beweert Kat.

Maar wie de uitzending nog eens beter beluistert ontdekt al snel het volgende: Netwerk zegt dat het de hand heeft weten te leggen op de tapverslagen, niet op de feitelijke bandopnamen. De voice over zegt duidelijk: Er is een deel opnieuw ingesproken. Wat volgt zijn opnamen van net iets te goede kwaliteit en stemmen die duidelijk een toneelstukje opvoeren. Oftewel: dit zijn gewoon nagespeelde tapverslagen. Anders slaat de opmerking "opnieuw ingesproken" natuurlijk nergens op.

Dit is in het algemeen het probleem met de Joris-bashers: het doel is niet waarheidsvinding, maar de standrechtelijke executie van hoge ambtenaren die in hun ogen per definitie fout zijn.

Een mooie opmerking op de site van Kat is deze: "In plaats van in De Haas en De T. medestanders te zien kakelt en fladdert Kat wild armwiekend door alle mogelijke scenario’s. Om tenslotte, daar kun je bij Kat de klok op gelijk zetten, uiteindelijk te belanden bij het scenario dat Kat het meest bevalt en waarmee hij zelf nog jaren vooruit kan: het Grote Gelijk dat voor Kat immer onbereikbaar achter de horizon verborgen blijft. En zolang Kat zijn eigen Grote Gelijk niet heeft kunnen bemachtigen is iedereen verdacht of was op zijn minst lid van de SS."

Labels:

vrijdag, juni 27, 2008

Cover-up


Stop de persen. Buitenaardsen maken zelf een Einde aan de grootste Cover-Up Ooit! "Massale sightings zijn wereldwijd aan de orde van de dag, wat op dit moment betekent dat de mainstream-media niet meer om de feiten heen kan. Van bedreiging is bij de ontelbare meldingen geen enkele sprake. De meesten ervaren het als positief en noemen het een andere werkelijkheid. Met de wetenschap dat er wereldwijd steeds meer bevestigingen komen over deze onbekende objecten, die ingrijpen in het belang van de Aarde met al haar levensvormen (of wat er nog van over is). Massa-vernietigingswapens worden uitgeschakeld met technieken die op een vreedzame manier - met liefde en respect voor alles wat leeft - alles kunnen ontmantelen."

Een verbijsterend bericht weer van het UFO meldpunt bij Niburu, dat als je het ietwat beter leest vooral blijkt te gaan over de frustratie dat de massamedia nog altijd niks of in elk geval te weinig over UFO's melden en dat "terwijl universele wezens gelijkend op de mens zich binnenkort (gaan) bekendmaken. We krijgen tevens contact met technologieën gebaseerd op nulpuntenergie die de vervuilde aarde snel weer terug kunnen brengen naar haar natuurlijke schoonheid in harmonie met de natuur."

Je verbaast je keer op keer over de stelligheid waarmee dit soort zaken worden geponeerd, en steeds weer zonder bronvermelding. Aan wie is dit medegedeeld en op welke wijze? Alleen een stelletje anonieme geluksvogels is kennelijk elke keer op de hoogte van gebeurtenissen die de rest van de mensheid totaal ontgaat. Wat wel zo handig is, want daardoor kun je lastige vragen ontlopen.

Vandaag op het Niburu Event in Utrecht maakt onze UFO-clan uit Zuid Laren naar eigen zeggen "een einde aan de grootste leugen ooit met het laatste nieuws en vele getuigen over het uitbreidende contact." Maar kijk niet op als het weer eens blijkt te gaan om volstrekt anonieme getuigenissen. Al zal dat de bezoekers verder worst wezen. Je gelooft in Niburu of niet.

Labels:

woensdag, juni 25, 2008

JFK


En Zapburu maar denken dat het raadsel rond de moord op JFK allang door Peter R. de Vries was opgelost: die had in 2006 immers een interview met een man die claimt dat hij betrokken is geweest bij de aanslag op de president. Het zou gaan om een complot van de CIA en de Maffia, die allebei redenen hadden om van JFK af te willen.

De Vries had de reportage te danken aan zijn toenmalige compagnon en JFK-deskundige Wim Dankbaar. Diezelfde Dankbaar dook vervolgens weer op als stuwende kracht achter de Louweslobby in de Deventer-moordzaak, en uiteindelijk eindigde de samenwerking in een knallende ruzie, toen bleek dat Dankbaar de privé emailbox van De Vries had gekraakt uit ergernis over het standpunt van De Vries in de Deventer-moordzaak.

En de onthullingen over JFK? Die werden bijgezet in het rariteitenkabinet van samenzweringstheorieën rond de Amerikaanse president. Daartoe behoort ook de zeker al tien jaar oude theorie dat George Bush senior bij de moord van JFK zou zijn betrokken. Mooier kan het niet, de zoon zat achter 9/11 en pa achter JFK. Zo'n verhaaltje wordt bij Zaplog dan ook niet toevallig opgediept door een hardnekkige 9/11 complotter.

Bewijzen? Een memo waarin de naam van een George Bush van de CIA in verband met de moord op JFK wordt genoemd, zonder ook maar enige toelichting. Een verwijzing naar de namen Barbara (vrouw van Bush) en Houston van ondersteuningsschepen bij de Varkensbaai operatie die als doel had om het communistische bewind onder Fidel Castro omver te werpen, maar door JFK werd tegengehouden. En dan is er nog een vage foto van de moordplek, waarop sommigen Bush menen te herkennen. Dat is het wel zo'n beetje.

Voor complotters natuurlijk allemaal weer voldoende bewijs. Maar Bush was toch echt directeur van zijn oliemaatschappij Zapata tot 1964. Of deed hij de CIA in zijn vrije uurtjes? Cover-up? Heette de Varkensbaai operatie niet heel toevallig Operation Zapata? Inderdaad, maar de Varkensbaai op Cuba wordt ook heel toevallig begrensd door Peninsula de Zapata. Te weinig connecting dots dus voor een conclusie. De zoveelste bij elkaar gegraaide nonsens.

Valt nog mee dat onze slimme complotters niet zijn begonnen over het volgende: Begin dit jaar doken in een brandkast in een gerechtsgebouw in het Amerikaanse Dallas nieuwe documenten op over de moord. Daaronder een transcriptie van een gesprek tussen JFK's moordenaar Lee Harvey Oswald en Jack Ruby, de man die Oswald doodde voor zijn berechting. In het gesprek zouden beiden over de moord praten, een maand voor de aanslag. Complot? Mispoes, het bleek te gaan om een filmscript waaraan de openbaar aanklager Henry Wade had gewerkt ten tijde van de moord.

Labels: ,

maandag, juni 23, 2008

Dooie mus



Er is weer eens een zogenaamd onthullend filmpje van Jason Bermas en Korey Rowe (Loose Change) and Alex Jones verschenen over WTC7, de toren die op 9/11 onder verdachte omstandigheden compleet instortte. Hierin de getuigenis van ene Barry Jennings van City Housing Authority over explosieven die hij in WTC7 zou hebben gehoord nog voor de tweede aanslag op de WTC torens. Kijk, dat horen onze complotters graag. Zie je wel, bommen en granaten!

Nieuwe onthulling? Nope. Het verhaal van Jennings is al langer bekend. Hij begeleidde na de eerste aanslag Michael Hess naar WTC7 omdat die burgemeester Rudy Guiliani zocht. Het Office Of Emergency Management op de 23e verdieping was echter al verlaten. Op de weg terug via de trappen zou volgens Jennings een bom zijn afgegaan, en zou de overloop het hebben begeven. De man hoorde diverse andere explosies en aanschouwde een volledig verwoeste lobby. Daar zouden ook lichamen hebben gelegen.

Nou, daar hebben de debunkers niet van terug, roepen onze Zaplog-complotters meteen weer in koor. Maar helaas jongens, Jennings is weer de zoveelste dooie complotmus. Jennings zit namelijk fout met de tijd. Van het Office Of Emergency Management is bekend dat het pas om 09.30 uur ontruimd is, dus ruim na de tweede aanslag. Jennings kwam veel later WTC7 binnen, en wel toen de Noord Toren instortte om 10:28. Stof en puin drongen met veel geraas en geknal WTC7 binnen, waardoor het leek alsof het WTC7 zelf werd opgeblazen. Dat het WTC7 flink geraakt is, bleek later ook uit het feit dat een complete hoek uit het gebouw is weggeslagen.

Je kan het Jennings ook weer niet echt kwalijk nemen dat zich vergist. Hij en Hess werden pas rond het middaguur bevrijd, wat er precies was gebeurd kregen ze pas later te horen. De levendige herinnering klopt, maar de context is niet juist.

Labels:

zondag, juni 22, 2008

Andersdenkenden


Het zal wel komkommertijd zijn dat de achterban van Zaplog/Zapruder weer helemaal in de ban is van chemtrails. Alleen is dat voor de hardcorebezoekers van die sites net even een brug te ver, net als noplanes bij 9/11. Zeg nou zelf: het kan ook te gek worden met die maffe complotten.

Het interessante van de chemtrail discussie is dat je een hoop zinvolle argumenten hoort voorbijkomen, waarvan je zou verwachten (en hopen) dat complotters die ook eens zouden toepassen op andere samenzweringstheorieën zoals die rond 9/11. Veel ervan heeft gewoon met logica te maken.

Zo hebben chemtrailgelovers geen enkele overtuigende verklaring voor chemtrails. Het beste waar ze mee komen is dat vliegtuigen hoog in de lucht neveltapijten aan het weven zijn om ons te vergiftigen. Vraag alleen niet waarom. Warrige verhalen over de illuminatie en zo. Bovendien vergeten de chemtrailers dat de daders zichzelf ook vergiftigen, tenzij zij en hun gezinnen dagelijks met een gasmasker achter de piepers gaan zitten.

Daarnaast, zo zeggen chemtrailsontkenners terecht, is het een veel te omslachtig en kapitaalintensief complot. "Waarom niet iets in het drinkwater stoppen of vernevelen in overheidsgebouwen en op stations/winkelcentra. Of via een toevoeging in onze brandstoffen."

Maar begin over WTC7 en complotters weten je haarfijn te vertellen je dat een heel gebouw wordt opgeblazen om sporen van de voorbereiding van gecontroleerde sloop uit te wissen.

Nog meer anti-chemtrail argumenten: zelfillusie. Als iemand meent iets geks te zien, gaan anderen dat plotseling ook zien. Zapburu heeft al eens eerder het waargebeurde verhaal aangehaald van duizenden inwoners van Seattle en omstreken die in 1954 onverklaarbare putjes in hun autoruiten meenden te zien. Het waren geen vandalen met een buks, geen eitjes van zandvlooien of de fall-out van kernproeven, maar oneffenheden die er altijd al waren geweest, maar die de bewoners nu pas voor het eerst zagen. En met een beetje zoeken vind je inderdaad plaatjes met chemtrail-achtige wolken van veertig jaar geleden.

Er zijn trouwens ook nog eens praktische bezwaren: de chemtrails zitten veel te hoog en hun fall out zou onmogelijk degenen direct onder de nevels bereiken. Genoeg argumenten dus om die chemtrailflauwekul definitief naar het land der fabelen te verwijzen.

Maar nee, de complotter sleept er tegenwoordig ook HAARP nog even bij. Om de weergoden te tarten en als wapen te gebruiken zouden de Amerikanen in Alaska zendmasten met een vermogen van vele megawatts laten bouwen met verstrekkende gevolgen; van chemtrails tot de tsunami in de Indische Oceaan. Jeuk aan je dikke teen? HAARP! Lekke band? HAARP! Nederland verliest van Rusland? HAARP!

En waag het niet om er iets over te zeggen, want dan komt ubercomplotter Nexus ons even de oren wassen: "Gedurende de hele geschiedenis van de mens zijn het steeds de andersdenkenden geweest die voor de echte vooruitgang gezorgd hebben en weet je waarom? Omdat zij de capaciteit en de drang bezitten buiten kaders of hokjes te kunnen denken. "

U hoort het, andersdenkenden hebben per definitie gelijk.

Labels:

vrijdag, juni 20, 2008

Chipolada


De Aquidneck School in de Amerikaanse staat Rhode Island gaat 80 kinderen voorzien van een RFID-chip, waarmee hun locatie op elk gewenst moment kan worden opgevraagd. Nou ja, voorzien....de chip zal worden aangebracht in hun schooltassen. De Amerikaanse burgerrechtenbeweging ACLU heeft het plan bekritiseerd en noemt het een schending van de privacy van de kinderen, maar ook een mogelijke bedreiging voor hun veiligheid.

Noem RFID en de complotters gaan helemaal door het lint. Meteen wordt ons een Orwelliaanse wereld voorgespiegeld waarin iedereen gechipt moet worden. Liefst in het voorhoofd. Vraag het professor Marcel Messing maar.

Complotters begrijpen niks van RFID. De reikwijdte van deze technologie (de passieve variant) blijft beperkt tot enkele meters, om iemand continu te volgen zou je een gigantische infrastructuur nodig hebben en miljoenen computersystemen om volstrekt oninteressante wandelaars te volgen, zoals gezinnetjes met jengelende kinderen achter de kinderwagen. Een GSM geeft meer locatie-informatie dan tien RFID chips bij elkaar, maar daar hoor je complotters niet over, want het is toch verdomde handig, zo'n mobiel. Overigens komen er binnenkort ook nog eens mobieltjes met RFID chip. Kun je contactloos mee betalen. Kan ook handig zijn.

Beste complotter, ga maar rustig slapen, het duurt nog even voordat de illumitatie jullie verandert in heuse Borgs. Als je al een RFID chip tegenkomt zit die ergens onder een pak waspoeder. Of om een reaguurder bij Nu.nl te citeren: "Voor de hyper-paranoïden onder ons: stop je aankoop 10 seconden in de magnetron en wees bevrijd! (niet geschikt voor electronica)"

Labels:

woensdag, juni 18, 2008

Brandje


Dat brandje onlangs in de TU Delft, daar blijven de complotters maar mee bezig. Geen mens die het in zijn hoofd haalt om de instorting van het WTC7 met die van de afgebrande faculteit Bouwkunde te vergelijken, want nul overeenkomst, maar ja, het gaat om TU Delft, die lui die twee jaar terug zomaar alle complotten rond 9/11 durfden te ontkennen. Vanuit deze belangstelling wordt een brandje in een willekeurige faculteit plotseling relevant.

Bij de TU Delft is de brand natuurlijk ook onderwerp van discussie. Het nieuwe nummer van het huisblad Ingetraal (papieren versie) laat de eigen prof.dr Ben Ale aan het woord. Die zegt dat het een gewone brand betrof. De brandweer heeft eerst een poging gedaan om het gebouw van binnenuit te blussen, maar vanwege instortingsgevaar moesten ze eruit. Wanneer een brand in het midden woedt, zeker bij gebouwen uit de jaren zestig, is er volgens Ale geen redden meer aan. Bouwkunde had ook nog eens geen sprinklerinstallaties. De brandwerende materialen hielden het maar twintig minuten vol.

Nou goed dan, met veel fantasie is er een vergelijking mogelijk met WTC7: ook daar geen (want haperende) sprinklers en branden die urenlang ongeblust bleven en het gebouw van binnenuit verzwakten. Dat Bouwkunde niet in zijn eigen footprint viel, mag voor een breed gebouw ook al niet echt een wonder heten. Maar het simpele feit dat maar een deel instortte, was voor onze hoogbegaafde complotters het bewijs dat WTC7 alleen maar gecontroleerde sloop kan zijn.

TIP: op 6 juli alles over WTC7 bij de BBC: The Conspiracy Files: 9/11 - The Third Tower. Sunday, 6 July 2008, 2100 BST BBC Two.

Labels: ,

dinsdag, juni 17, 2008

Selectieve verontwaardiging



Weer een mooie complotstorm in een glas water. Mark Dice heette, toen hij nog niet in God geloofde, John Connor. Bekend van hilarische filmpjes als Babes in bikinis say it like it is: 9/11 was an inside job. Tegenwoordig grossiert hij nog steeds in maffe complotten, maar is het allemaal een tikkeltje netter. Weg zijn de kakibroek en blote gespierde schouders.

Zijn actiegroep The Resistance heeft onlangs brieven gestuurd naar de soldaten in Irak met als weer erg relevante boodschap dat ze voor de NWO (Nieuwe Wereldorde) aan het vechten zijn. "We support the troops in their efforts to protect the Iraqi people, but want them to know the real reason they have put themselves in harms way."

Dat viel verkeerd bij radiopresentator Michael Reagan, de geadopteerde zoon van de oud-president: "We ought to find the people who are doing this, take ‘em out, and shoot ‘em. Really. Just find the people who are sending those letters…to demoralize our troops…they are traitors to this country…and shoot them. You have a problem with that? Deal with it. But anybody who would do that doesn’t deserve to live. You call them traitors–that’s what they are–and you shoot ‘em dead. I’ll pay for the bullet."

Enfin, al net zo overspannen als menig 9/11-complot, die reactie van Reagan, maar dat is natuurlijk weer niks vergeleken bij de selectieve verontwaardiging van onze complotters. Over hun doodswensen zullen we het maar niet hebben, noch over het feit dat menig complotfilmpje op You Tube vergezeld gaat van Nazi-referenties of vergelijkingen met Hitler. Dat kan allemaal wel.
"Als dit precedent wordt gezet, Reagan niet wordt ontslagen en deze persoon (Mark Dice) sterft, dan zijn de gevolgen ondenkbaar." Yep, bij complotters zijn de gevolgen altijd ondenkbaar, maar zelden realistisch. Wat verklaart waarom de Amerikaanse kranten deze 'wereldaffaire' terecht volkomen hebben genegeerd.

Labels:

Mike Rotch



De Scholars for 9-11 Truth and Justice zou moeten bestaan uit gestudeerde koppen met flink wat Phd's op hun naam. Maar dat blijkt toch tegen te vallen.

Labels:

maandag, juni 16, 2008

WTC7 voor dummies

Labels:

zaterdag, juni 14, 2008

Firefight


Terwijl bij Zaplog de complottertjes enorm hun best doen om ons ervan te overtuigen dat er op 9/11 helemaal geen vliegtuig in het Pentagon is gevlogen (vraag ze alleen niet wat dan wel), zijn er gelukkig ook nog gewoon nuchtere boeken die ons vertellen wat er op die dag werkelijk is gebeurd.

Onlangs verscheen het boek Firefight: Inside the Battle to Save the Pentagon on 9/11. Daar is vijf jaar aan gewerkt en het staat vol ooggetuigenverslagen. Recensent John N. Maclean in de Washington Post: "It took only eight-tenths of a second for American Airlines Flight 77 to strike the outer wall of the Pentagon, penetrate the concentric E, D and C Rings, collapse upon itself like an accordion and ignite chaos. The jet spewed thousands of gallons of fuel through hallways, offices and meeting rooms inside the nation's premier defense installation -- into every place that airborne mist could go on the wings of an enormous shock wave. A series of explosions sent an ominous mushroom-shaped cloud into the air.

"The aircraft had punched a hole 90 feet wide at the entry point, then compressed into a bullet-like shape and burrowed 310 feet, or about twice its length, into the building. Its speed decelerated from 530 miles an hour to zero in less than a second. The bodies of the five hijackers were found about 100 feet from the point of impact; most of the bodies of the 59 passengers and crew, who had been herded to the rear of the plane, carried farther into the building. The final death toll included 125 Pentagon employees."

"It took five years for authors Patrick Creed, a volunteer firefighter and Army officer, and Rick Newman, a writer for U.S. News and World Report, to pull together this story. Combing public records and conducting 150 interviews, Creed and Newman have done a monumental reporting job. Firefight tells the tale moment by moment through the accounts of dozens of participants and eye-witnesses. The book needed an editor with a sharper blue pencil -- it's too long, and the writing can be monotonous. Not unlike the heroes whose stories they tell, however, Creed and Newman faced a daunting challenge, rose to the occasion and rescued a piece of history from the ashes."

Denk maar niet dat de complottertjes dit boek ooit gaan lezen. Zal weer allemaal door Goebbels & Co verzonnen zijn, per slot van rekening zijn het Pluk van de Petteflet en zijn aanhangers die ons willen wijsmaken dat een zogenaamd foute aanwijzing in de vluchtdatarecorder maar een ding kan beteken: Geen vliegtuig. "Waar zijn de videobeelden waarop een 757 duidelijk zichtbaar is... waar zijn de foto's waarop duidelijk 757 onderdelen (en niet een handjevol) zichtbaar zijn... waar zijn de FDR gegevens die niet 2x een andere uitlezing geeft. Waar is het serienummer van de FDR waardoor er getoetst kan worden of deze daadwerkelijk bij die 757 hoorde...Waar zijn de nabestaanden van de zogenaamde pasagiers én bemanning... enz. enz. enz." Misschien handig als je eerst eens dit boek eens zou lezen, Petteflet?

Labels: ,

donderdag, juni 12, 2008

Pluk van de Petteflet


Bij Zaplog wordt de discussie over 9/11 eigenlijk alleen nog gaande gehouden door het duo Jut en Jul: Ron 1872 en Simba. De rest van het Zapruder-volk heeft inmiddels afgehaakt, maar Ron 1872 (nee, geen after shave voor de zelfverzekerde man) zet ongeveer alles dat met 9/11 te maken heeft, relevant of niet relevant, meteen op Zaplog. En gelukkig is er telkens zijn maatje Simba om hem bij te vallen. Erg interessant zijn die verhandelingen, bijvoorbeeld over wat er nou echt in het Pentagon vloog, niet. Meestal eeuwigdurende herhalingen van wat elders allang onderuit is gehaald.

Soms krijg je de indruk dat Ron en Simba dezelfde persoon zijn en dat Simba vooral wordt opgevoerd om de geloofwaardigheid van Ron te versterken. Ron en Simba zijn namelijk een onafscheidelijk duo, een complothuwelijk in the making. Daarbij is Simba een soort Pluk van de Petteflet, die als heuse piloot spannende avonturen beleeft, met "enige ervaring op Boeings".

Tegelijk is Simba net als Ron een ongelooflijke conspiracy nut, die duidelijk te lang achter complotsites is blijven hangen en zijn hardnekkige tegenstanders bij voorkeur typeert als government loyalists of Goebbels & Co: "Misschien ook ff handig om in te zoomen op de captain van AA77 die een jaar eerder bij de Drill aanwezig was in de simulatie van een gekaapt toestel op het Pentagon.... zo maar ff, voor de volledigheid....voor de geloofwaardigheid van AA77 op het Pentagon... voor Goebbels & Co, dat weten ze vast nog niet..."

En wat is die Pluk vol van zichzelf. Hij meldt regelmatig dat hij weer de lucht in gaat (kijk mij toch eens een spannend leven hebben), maar erger, denkt serieus dat omdat hij toevallig piloot is hij per definitie met alles gelijk heeft. Simba is crashdeskundige, leest met gemak datarecorders uit en rekent ons uit de losse pols voor hoe een 0 G dive met een Boeing echt in zijn werk gaat, maar waarschijnlijk kachelt Simba gewoon in een FedEx-hoestbui op twee wielen. Of nog erger: is hij zo'n vluchtsimulator-piloot die ooit vanwege zijn ogen is afgekeurd als aspirant-vlieger.

Hoe dan ook, er zijn ook nog echte piloten die voor de lol eens hebben gekeken naar de G-krachten die een vliegtuig zou moeten trekken als ze de route hadden gevolgd zoals die wordt geclaimd door ooggetuigen in de door Jut & Jul veelvuldig aangehaalde docu Pentacon. Conclusie: "If we consider a superbly capable pilot at the controls who managed to recover the aircraft it COULD NOT have completed any of these depicted turns. In essence, any transport category aircraft that attempted these turns would have either CRASHED or failed to reach any of the points indicated to fly the depicted flight paths."

Labels: ,

woensdag, juni 11, 2008

Prikkeldraad

In februari schreven we al over de vermeende FEMA kampementen die volgens overspannen complotters zouden zijn opgezet "om de mensen gevangen te nemen die zich tegen de plannen van de illuminatie (...) verzetten." Verwarring rond de berichtgeving over kampen voor immigranten hadden weer eens geleid tot idiote speculaties en een volledig uit de lucht gegrepen aantal van 800 kampen, waarbij ongeveer elk stuk kippengaas en iedere politiepost voor een detentiekamp was aangezien.

Wacht een paar maanden en de goedgelovige Pamela Hemelrijk wordt ook weer wakker: "Als ik de Liberty for Life Association geloven mag, zijn er in de VS intussen geruisloos een stuk of 800 concentratiekampen aangelegd," schrijft ze bij het Vrije Volk. "En ik moet het wel geloven, want als die spiksplinternieuwe faciliteiten met wachttorens, prikkeldraadomheiningen en spoorlijnen erlangs die ik met eigen ogen aanschouw, als dat géén concentratiekampen zijn, wat zijn het dan in vredesnaam wèl? Paintball facilities soms? Ze staan allemaal leeg. Waar dienen ze voor? Waar wachten ze op?"

Daar weet Pamela zelf wel het antwoord op: "Tot nu toe zijn de wereldleiders erin geslaagd ons in waan te laten dat de ontmanteling van soevereine staten en de razendsnelle unificatie die we nu meemaken een natuurlijk proces is “waar we met z’n allen voor hebben gekozen”. By consent, als het ware. Maar als het net zich definitief om ons begint te sluiten heb je natuurlijk kans dat het plebs wakker schrikt, en op grote schaal verzet gaat plegen. En dan moet natuurlijk alles in gereedheid zijn om dat verzet bliksemsnel en met harde hand de kop in te drukken. De Amerikaanse overheid heeft met vooruitziende blik alvast de gegevens van 8 miljoen potentiële dwarsliggers, die in zo’n geval geïnterneerd moeten worden, in een speciale database vastgelegd."

Acht miljoen? Dat is wel erg onwaarschijnlijk gezien de huidige Amerikaanse detentiecapaciteit van 2,5 miljoen gevangen. Die database schijnt trouwens ook nog eens te dateren uit de tijd van Reagan, een dikke twintig jaar geleden, maar een beetje conspiracy nut legt meteen een verband met de recent gemelde plannen voor 'detentiecentra' en hoppa, een nieuw krankzinnig complot is geboren.

Labels:

maandag, juni 09, 2008

Scumbags



En ja hoor, ze stonden er afgelopen weekend weer, Alex Jones en activistengroep We Are Change, bij de Bilderbergers. Wat werd daar zoal besproken achter gesloten deuren? Volgens een persbericht "a nuclear free world, cyber terrorism, Africa, Russia, finance, protectionism, US-EU relations, Afghanistan and Pakistan, Islam and Iran." Wat werd daar besloten? Niks: "At the meetings, no resolutions are proposed, no votes taken, and no policy statements issued."

Maar dat moet je doorgedraaide complotters niet vertellen. Als ze maar kunnen blaffen tegen de geblindeerde limousines. De beveiligers hadden het er maar druk mee. Zodra Jones weer iets te dicht bij het hek kwam kreeg hij het verzoek om een stapje achteruit te doen. "Deze Bilderbergers zijn betrokken bij aanvallen van biowapens," toeterde Jones. Weer een waarschuwing: "Man in het blauw, u betreedt privéterrein." Waarna Jones twee stappen achteruit deed en weer onverstoord verder ging met zijn scheepshoorn. "Scumbag! Dood aan de Nieuwe Wereldorde." Het hele groepje, inclusief punker met opgeschoren haar, is nog geen tien man sterk. "De honden blaffen, maar de karavaan trekt verder," moet menig genodigde hebben gedacht.

Labels:

zondag, juni 08, 2008

Staying alive



Gefrustreerd, zo voelt de Zapruder/Zaplog-gemeenschap zich de laatste tijd. Ten minste, dat schrijft ene Sxeptix: "Uit verschillende artikelen die op het Zaplog en op Zapruder verschijnen en ook door de commentaren krijg ik het idee dat er binnen de mensen die dit actief onderhouden frustratie aan het ontstaan is. Ook bij mij overigens."

Want: Men vlucht in nog extremere, wildere theorieën, men gaat revolutie roepen in de hoop dat dit het gewenste effect brengt, men gaat zich druk maken over onbelangrijke details en zet hier hele discussies over op en men ziet nog vuilere complotten, waar steeds meer mensen bij betrokken zijn. Nee, de neuzen moeten in gezwinde spoed dezelfde kant op.

Maar het is Rebel die alle hoop al meteen weer tegen de grond slaat. "Ik reken helemaal niet op een georganiseerde tegenkracht. M.i. gaat die in dezelfde valkuilen als de maatschappij nu valt. Ik zie mijzelf liever als onkruid wat altijd weer overal ongewenst de kop op steekt. Reken niet op mij, ik ben geen held. Maar als jullie je gaan organiseren zal ik je grootste kritikaster zijn, the story of my life. Ik vind dat hele "pak Balkenende gedoe" nu al fascistisch, durf je wel tegen zwakkelingen? Bush is toch ook niet geimpeached?"

"Ben ook niet voor niets met een blogretraite bezig. Het schiet allemaal maar niet op," verzucht Johnito. "Op zich heb ik het idee dat een hoop mensen prima aanvoelen dat ze bij de neus worden genomen op allerlei vlakken, maar wat doen ze...ze rennen massaal naar Wilders en Verdonk. Voor nu dan. En wachten vervolgens op het EK. Het stikt op Zapruder en Zaplog volgens mij van de hooggeschoolden. Maar het zijn de buschauffeurs die het verschil zouden kunnen maken, bij wijze van spreken..."

"Joden of je buren, die geef je aan bij de politie, Illuminatie zul je toch echt zelf om moeten leggen," begint Rebel weer, die daarmee in een klap duidelijk maakt waarom het nooit wat zal worden met de Zapruder gemeenschap. Die denkt dat er zoiets bestaat als de illuminatie, dat de joden achter aanslagen als 9/11 zitten (of gelijk maar achter alles), dat Balkenende opgehangen moet worden voor de politieke steun aan Irak, enzoverder.

"Precies daarom word ik dus zo moe de laatste 1,5 jaar van dat oeverloze 9/11 geleuter, andere en belangrijkere zaken worden verdrukt. Vandaar dat ik er zo flauw van ben de laatste tijd. Met die prutsers valt er geen eer te behalen," schrijft Zapruder's Antagonizer, die trouwens zelf volop aan dat gepruts heeft bijgedragen.

Onder het kopje Meedoen = leuk doet ene Lucifer ook nog een duit in het zakje. Die smijt met het grootste gemak weer alle complotten op een hoop (AIDS, Bush, 9/11, kruising van Jezus) en schrijft dat het inmiddels genoegzaam bekend mag zijn dat "het nodig is dat er wat keburt"'.

Zappies zitten zo in hun isolement (zolderkamertje + pc en forumpje) dat ze niet in de gaten hebben dat hun gekte volledig doodslaat op de Hollandse nuchterheid. Maar wie weet kunnen de Truth Bees daar nog eens verandering in brengen bij het volgende Eurovisie Songfestival.

Labels:

vrijdag, juni 06, 2008

Haaglanden


God, wat zal het stil worden op Amerikaanse compotsites als Bush eenmaal is vertrokken. Grote kans dat met name 9/11 activisten nog heel even aandringen op een onafhankelijk onderzoek als de neocons eindelijk zijn opgestapt, maar als John McCain president wordt hebben ze dikke pech. Die schreef immers het voorwoord van het Popular Mechanics debunk-boek dat op complotters zo ongeveer hetzelfde effect heeft als een rood laken op een stier.

Jaloers kijken Nederlandse complotters naar hun Amerikaanse collega's, want ja, wij hebben alleen maar Balkenende. Die gaat hooguit met de hoed in de hand en op knikkende knieën naar Washington DC en mag ook nog even als Harry Potter aanschuiven bij de Bilderbergers om ons naderhand verlegen-giechelend te melden dat wat daar gezegd is toch echt staatsgeheim moet blijven.

Geef toe: Nederland is een kleine provincie in de grote wereldpolitiek en toen de oorlog in Irak aanbrak, beloofde Balkenende hooguit politieke steun, niet militair. Dat had alles te maken met de aankomende regeringspartner PvdA, verklaard tegenstander van een oorlog. Naderhand bleek Nederland wel in het geheim verkenningsvluchten boven Irak te hebben uitgevoerd, maar globaal is de rol van Nederland bij de Irak oorlog toch tamelijk minimaal geweest (afgezien natuurlijk van vredesmissies, waarvoor uiteindelijk 7000 Nederlandse militairen werden uitgezonden).

Maar die nuances lees je natuurlijk weer niet bij de complotters. In tegendeel, nu een aantal academici en politici de Australische oud-premier John Howard voor oorlogsmisdaden wil aanklagen (zijn land nam wel actief deel aan de gevechten met 500 militairen), wordt het volgens Zapruder's Donkerdoorn hoog tijd om Balkenende tot de verantwoording te roepen. "Balkenende is na vier kabinetten een gevaar voor Nederland en heeft zichzelf en ons verantwoordelijk gemaakt voor een vreselijke oorlog."

Alsof het Balkenende is die de oorlog is begonnen. Niettemin: "Nu Balkenende weer in Washington is en ons land wederom verantwoordelijk kan maken voor nog meer moord en doodslag is het tijd dat we gaan doen wat elke normale burger zou doen in een dergelijk geval: de politie bellen." Geen grap, zegt Donkerdoorn, gewoon even telefoneren met de politie Haaglanden en vragen of Balkje kan worden opgepakt.

Een indrukwekkende actie weer van onze Zaproeder-helden op sokken. Neem dan een voorbeeld aan Jeroen de Kreek, die ten minste nog de guts had om aangiftes tegen Balkenende in te dienen en op te roepen tot standrechtelijke executie (wat hem aanvankelijk op 118 dagen cel kwam te staan). Maar uitgerekend De Kreek kreeg van de Zapruder-redactie een wankerban opgelegd voor zijn eeuwige rants over Balkenende. En nu moeten we van Donkerdoorn de politie bellen om te informeren naar "de stand van zaken met de tientallen aangiftes tegen Jan Peter Balkenende inzake oorlogsmisdaden, inclusief die van De Kreek". "Slappe zakken die niks durven en niks willen behalve hun eigen ego masturberen," mopperde De Kreek al eens.

Labels: ,

woensdag, juni 04, 2008

Joris (2)


Eerder deze week werd bekend dat de jacht op justitie topman Joris Demmink weer is geopend. De advocaat van de wegens moord tot levenslang veroordeelde Koerd Hüseyin Baybasin zegt nieuwe bewijzen te hebben dat de twee topambtenaren, onder wie Demmink, tegen Baybasin een vals strafdossier hebben opgemaakt. Een en ander aan de hand van telefoontaps en valse verklaringen van "gemartelde getuigen". De complotters lopen hier mee weg, want Demmink zou zijn gerommel met minderjarige jongens in Turkije in de doofpot hebben willen stoppen.

Dank zij Vrij Nederland hebben we nu dan inzage in die nieuwe bewijzen die in opdracht zijn aangedragen door de ingehuurde oud-rechercheur Klaas Langendoen. En wat heeft die boven tafel gekregen? Nou, opnieuw niet het bewijs dat Demmink rommelde met jonge jongens. Wel doet Langendoen enorm zijn best om Baybasin af te schilderen als een zakenman wiens naam ten onrechte in verband zou zijn gebracht met drugshandel. "De voormalige korpschef van Istanbul en thans ex-minister van transport in Turkije, de heer Necdet Menzir, zou tegenover een in Turkije zeer gerespecteerde journalist, de heer Buhran Kazmali hebben gesproken over de opzet van een zogenaamd "mixed-up" van de naam van de heer Baybasin met allerlei drugshandeloperaties." Maar ja, als Baybasin je onderzoek betaalt, kan je uiteraard moeilijk zeggen dat de Koerd schuldig is. Alleen had Klaas toch echt even wat verder moeten zoeken.

Interessanter zijn de opmerkingen van een Turkse politieman die zegt "we hebben erg veel gemanipuleerd. We hebben stemmen ingevoerd van andere tapes." De politieman zegt originele telefoongesprekken van Baybasin te hebben versneden met opnames van acteurs in de overtuiging dat hij werkte tegen ‘een vijand van de staat’, waardoor deze vervalsingen waren gelegitimeerd. "Als je een man tot doelwit moet maken dan heb je bewijs nodig, legaal of illegaal."

Turkse politiemanieren die, als ze waar zijn, duidelijk niet door de beugel kunnen. Maar daarmee is de betrokkenheid van de Nederlandse justitie bij deze vermeende manipulatie natuurlijk nog allerminst aangetoond, laat staan de onschuld van Baybasin. En in dat kader lijkt het Beklag niet vervolgen van strafbare feiten, waarin we lezen dat Demmink en rechterhand Hillenaar zich schuldig zouden hebben gemaakt aan pedofelie, uitlokking resp. (mede)plegen van opzettelijke en wederrechtelijke vrijheidsberoving van Baybasin en deelneming aan een criminele organisatie (!), een tikkeltje prematuur en moeilijk hard te maken. Niet geschoten is altijd mis, moet de advocate van Baybasin hebben gedacht. Te hoog geschoten echter ook.

Labels:

Joris

De jacht op Joris is heropend, lezen we. Joris Demmink, topman van justitie, is veelvuldig op complotsites te vinden als de justitietopman die zich schuldig zou hebben gemaakt aan pedofilie. De bewijslast was tot dusverre echter onvoldoende voor rechtsvervolging (complotters: doofpot!) en de beschuldigingen komen ook nog eens uit verdachte hoek: Demmink is verantwoordelijk voor het levenslang opsluiten van de behoorlijk gevaarlijke Turkse drugsbaron Huseyin Baybasin. Die zit al sinds 2002 vast in dit land en wil er wel eens uit.

Dus spande Baybasin al eens een rechtszaak aan tegen Demmink. Die zou tapverslagen hebben gemanipuleerd, enzovoorts. Een dijk van een complot, een boek van Ludlum waardig, schrijft journalist Stan van Jong over deze affaire. Welnu, het boek is nog niet gesloten, want advocaat Adèle van der Plas heeft maandag namens Baybasin maar weer eens een klaagschrift ingediend bij het hof in Amsterdam. Er is nieuw bewijsmateriaal gebaseerd op een onderzoek van Klaas Langendoen.

Langendoen? Waar kennen we die ook maar weer van? O ja, die baarde opzien door met een krulletjespruik en een plakbaard voor de onderzoekscommissie van Maarten van Traa (PvdA) te verschijnen voor zijn rol in de IRT affaire. Langendoen was chef van de Haarlemse criminele inlichtingendienst en samen met Joost van Vondel het brein achter het Delta-onderzoek van het Interregionaal Rechercheteam, dat drugstransporten doorliet (netjes gezegd) om boeven te observeren. Dat was een brug te ver, en dus werd hij op straat gezet.

Langendoen is daar altijd enorm verontwaardigd over geweest heeft dus nog een appeltje met justitie te schillen. Van je vijanden moet je het dus maar hebben. Hetgeen ook geldt voor Langendoen zelf, die op de webplek van Stan de Jong een anonieme veeg uit de pan krijgt: "Klaas Langendoen zat in een stichting met ene N. Walbrecht en liet mensen 250 euro betalen voor niet verleende diensten. Was vervolgens niet meer bereikbaar dan aleen via een postbusnummer." Dit wordt knap ingewikkeld, want wie moet deze affaire nu weer onderzoeken?

Labels:

dinsdag, juni 03, 2008

Dat gelooft u toch zelf niet?


Nou, dat kwam even hard aan daar in Zaandam. "Mijn heren, ik las dat de Hoogvliet tegenwoordig E-nummer vrij brood heeft, heeft Albert Hein dat ook? Is het mogelijk dat Albert Hein producten die vrij zijn van E-nummers en kunstmatige stoffen zoals Aspartaam duidelijk markeert? Mijn persoonlijke mening is dat goede voeding vrij is van kunstmatige toevoegingen en Gentech gerotzooi." Was getekend Patrick Savalle, uitbater van Zapruder.

Normaal krijg je daar geen antwoord op, maar Appie Heijn klantenservice schrijft zowaar een keurige brief terug: "Het bericht dat een zoetstof negatief zou zijn of zelfs kankerverwekkend horen we vaker. Dit gaat dan over alle kunstmatige zoetstoffen. Aspartaam is echter geen kunstmatige zoetstof maar een aminozuur, dit is een soort eiwit. Vele studies zijn hiernaar gedaan maar een echt effect is nooit aangetoond. Voor ons is de Warenwet richtinggevend. Het feit dat de EU de zoetstof aspartaam heeft goedgekeurd voor menselijke consumptie, het heeft E-nummer; E951, wil zeggen dat het gebruikt mag worden en dat het veilig is. De Warenwet schrijft voor dat de zoetstof niet onbeperkt gebruikt mag worden en dat er een maximum is aan hoeveelheid xmg/kg product". Vervolgens legt men ook nog even uit dat genetische modificatie al langer wordt toegepast. "De tegenstanders van genetische modificatie gebruiken vaak de term genetische manipulatie, dit betekent exact hetzelfde maar is een negatiever woordgebruik."

Ai, dat hadden ze nou niet moeten zeggen. Savalle trekt meteen alle complotregisters open. "Dat van die Aspartaam gelooft u toch zeker zelf niet? Zo was Stevia ooit ook verboden en schadelijk bevonden. Stevia is een natuurlijk zoetmiddel en exact toen Coca Cola de patenten rond had, begonnen er rapporten te verschijnen dat het ineens toch niet zo schadelijk zou zijn. De wetenschappelijke rapporten waarop u uw mening baseert, worden geproduceerd door de belanghebbende industrie en hun gesponsorde wetenschappers."

En Patrick gaat nog even door met zijn repliek, die hij ongeacht het antwoord van de grootgrutter sowieso zou hebben geschreven. "Zo kan ik ook rapporten vinden waarmee defensie verdedigt dat het verpoederen en uitstrooien van kernafval in het milieu onschadelijk is. Dat deden / doen ze namelijk in Kosovo, Irak en Afghanistan, alleen heet het dan DU-munitie, waarbij DU staat voor de kern van Depletued Uranium (=kernafval)."

We zijn nog niet aan de tweede alinea aangeland of Savalle haalt er al de oorlog bij. Oh, wacht, daar komt AIDS ook al: "En kan ik bijvoorbeeld rapporten vinden dat AZT chemokuur het leven van AIDS-patienten kan verlengen. AZT werd als kankermedicijn (het is zeer zware chemokuur) al afgekeurd omdat het te dodelijk was. Met AIDS ging er echter een hele nieuwe markt open en werd het middel op miraculeuze wijze ineens goedgekeurd."

"Het komt op mij over alsof u uw informatie van de voedingsproducenten zelf krijgt en uw eigen bullshit-detector uit gemakzucht maar heeft uitgeschakeld. Een beetje zoals artsen hun bijscholing bij medicijnfabrikanten krijgen."

Het is dat Savalle is uitgekeken op 9/11, anders had hij WTC7 er ook nog bijgesleept. "Graag een excuusbrief terug en drie gratis Welpies."

Labels: ,

maandag, juni 02, 2008

Hongerstaking



Dit hadden we nog niet eerder gezien: een truther die in hongerstaking gaat in verband met de leugens rond 9/11. Blair Gadsby heeft zijn zinnen gezet op de Amerikaanse senator McCain, die het voorwoord schreef van het door complotters zo gehate 9/11 Myths van Popular Mechanics, het boek dat de meeste 9/11 samenzweringstheorieën aan flarden schiet. En nee, volgens Gadsby hoeft het helemaal niet zo te zijn dat McCain schuldig is, maar "dat hij is bedrogen net als de rest van ons". Vijf dagen staakt Gadsby nu al. In die tijd had hij eindelijk eens dat boek kunnen lezen.

Labels: ,

zondag, juni 01, 2008

Corrs


Het is weer eens zover. De gitarist en zanger van het Ierse bandje The Corrs komt ons melden dat de aanvallen van 9/11 zijn uitgevoerd door criminele elementen van de neo-con administratie van George Bush. Jim Corr zegt dat hij drie jaar de Nieuwe Wereld Orde heeft bestudeerd waarvan de EU deel uitmaakt. "The EU is a stepping stone towards a world government, they will merge it with the Asia Pacific Union, the African Union and the North American Union". The Lisbon Treaty itself will introduce "a scientific technocracy" to Europe which will erode national sovereignty."

Wat Jim bedoelt te zeggen is dat hij drie jaar lang complotsites heeft zitten lezen. "When you study 9/11 it becomes very apparent... it was a staged terrorist attack, what they call a false flag operation," doceert Corr, alsof hij het allemaal zelf bedacht heeft.

Nu doen popmuzikanten wel vaker alsof zij verstand hebben van de wereldpolitiek, maar als je het ene complotcliché na het andere opdist, word je toch wel een heel erge slippendrager van Alex Jones. In Ierland kunnen ze er, met verwijzing naar reptielencomplotter David Icke, trouwens wel om lachen. "I love it when well-known people start talking about the lizards. Do you think Jim Corr would suit a turquoise tracksuit?"

Nog meer complotnieuws: De Democratische presidentskandidaat Barack Obama heeft gisteren gebroken met de kerk in Chicago waar hij twintig jaar lid van was. Reden: de kerk draagt te veel complotten uit. Jeremiah Wright, jarenlang zijn vaste dominee, beweerde onder meer dat de VS de aanslagen van 11 september 2001 aan zichzelf te danken hebben en dat de regering opzettelijk HIV onder de zwarte bevolking heeft verspreid. De Zapruder kerk, bestaat die ook al?

Labels: